Gaderne byder på gastronomi i alle afskygninger. Og det meste foregår helt nede - tæt på asfalt og fliser.
Maden indtages ofte siddende på meget lave stole og skamler af plastic eller træ.
Forinden er den mange steder tilberedt endnu tættere på jorden: Kød og fisk er skåret op på spækbrædt på fliserne. Grøntsager pillet og skåret over udbredte tæpper eller papir.
Og efterfølgende stegt eller kogt på riste og i gryder stående på gasblus stående på fliser eller kantsten.
Selv opvasken ordnes i gadehøjde med vand fra en slange, der stikker ud af hul i muren.
I dag gik vi 2-3 timer rundt i det gamle kvarter og på vej mod det kæmpe indendørs engros-tøjmarked Dong Xuan (!) kom vi gennem gader fyldt med gadekøkkener.
Udbuddet var meget varieret: Ud over kød af kylling, ko og gris var der mange forskellige slags fisk, samt store og små krabber, mini-ål, ferskvandssnegle på størrelse med en barnehånd, levende tudser i net (!), skildpadder i bur, mange forskellige tørrede svampe (i sækkevis)...foruden alle de eksotiske frugter (hvoraf vi kender en del af dem fra Bali).
På et tidspunkt gik vi forbi nogle noget afpillede høns, der gik rundt mellem parkerede scootere - og risikabelt tæt på det gadekøkken, hvor de uden tvivl ender deres dage(!). Fritgående føde...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar